Usluge

Keramičke krunice i mostovi

Za krunice, danas možemo reći da su osnova moderne protetike. Krunica se postavlja na prirodan zub ili na abutment implantata. Krunica je sastavni dio mosta koji se također postavlja na dva prirodna zuba da bi se nadoknadio treći ili da bi povezao dva implantata.

Krunice se izrađuju od raznih materijala, a najmodernije rješenje je cirkon keramička krunica kojom se postižu najbolji estetski rezultati. Krunice mogu biti metal-keramička, potpuno keramička i cirkon-keramičke krunice.

Najčešći materijal za izradu krunica je metal-keramika koja se pokazala kao pouzdan materijal. Mana ovih krunica je što, osobito ako se nalaze u fronti, nakon nekog vremena zbog povlačenja zubnog mesa dolazi do vidljivosti metalnog ruba.

Potpuno keramičke krunice su izbor za prednje zube, a zbog nedostataka metalne osnove nisu pogodne za stražnje zube gdje su sile žvakanja puno jače.

Cirkon-keramičke krunice su trenutno najbolje od stomatologije. Največa prednost je vrhunska estetika te biokompatibilnost, preciznost i čvrstoća.